Home Algemeen Poppenkast

Poppenkast

10 oktober 2019
Poppenkast

In dit verhaaltje neem ik de lezers mee naar een poppenkast, waar ze het een en ander zien van ondergetekende en zijn leven. Het gaat over aangeleerd gedrag, een rol spelen, acteren. Waar heb ik het dan over? Over werken. Want dat moet je keihard doen toch? Niet lullen, maar poetsen. Aan hard werken is nog nooit iemand dood gegaan? En meer van zulks.

Ik heb heel lang 40 uur gewerkt. Zonder problemen en zonder me af te vragen waarom. Nu ben ik al jaren bezig om mezelf persoonlijk te ontwikkelen, wat voor anderen gelijk staat aan lanterfanten. Ont-wikkelen. Je leest het goed. Alle aangeleerde dingen loslaten die wellicht voor kleine Vincent super handig waren om te doen om liefde, veiligheid en zekerheid te hebben, maar voor volwassen Vincent net wat minder. En nee ik hou er niet van om in de derde persoon te schrijven, maar voor een lekker verhaaltje ben ik er niet vies van. Dit terzijde. Wanneer hield het lanterfanten dan op, ik moest maar eens iets ‘serieus’ gaan doen. Hoe lang kan je op zoek zijn naar jezelf en wat je wil? Dit kreeg ik geregeld te horen. Zonder er tissues bij te pakken en een tranentrekker/tenenkrommer te schrijven betreft voorgaande, zal ik de afgelopen paar jaar qua werk even samenvatten.

Toen ik begin 2018 aan het werk ging na anderhalf jaar ‘niks’ doen, koos ik bewust voor 30 uur werken. En ja ik ben helemaal gezond en nee ik heb geen kinderen. Dit is echt voor mij. En ook voor mijn gezondheid. De balans, zoals met alles in het leven, is belangrijk. Na drie maanden zat ik heel ongelukkig in de auto, op weg naar werk. Toen besloot ik om mijn oude schoenen weg te gooien, voordat ik nieuwe had. Wat een fucking rebel ben ik toch. Niet te doen. Toen gebeurde er daarna iets met fietsen, een fietsongeluk en herstellen.

Wat wilde ik dan wel na mijn herstel? Werk wat me heel leuk leek. Met een salaris wat minder leuk was. Ik accepteerde het, want hé leuk werk toch. Tot het dat niet meer was. Mijn kwaliteit van leven ging zwaar achteruit. Nu hou ik van onderhandelen en eerlijk zijn bij mijn werkgever. Dat was ik dus ook. Drie keer. Toen een streep eronder ennnn door. Lees: ik nam ontslag. Wat volgde was in mijn eentje fietsen. En ja, ook weer een week van persoonlijke ontwikkeling ertussen. Het stopt ook nooit hè met die jongen. Bij thuiskomst na zeven weken, had ik de mooiste week uit mijn leven (ja, die persoonlijke ontwikkelingsweek) erop zitten. Bij thuiskomst tijdelijk werk in de horeca. Rekeningen betalen zichzelf niet enzo. Input vs output lag ook helemaal scheef. Lees hard werken/weinig verdienen.

Ik ging weer vacaturesites op. Met hoofdpijn tot gevolg. Jezus, wat werd ik daar ongelukkig van. Een vriendin zei: doe het op jouw eigen unieke manier. Dat was een schot in de roos! Ik schreef een stuk over persoonlijk contact, wat ik zocht in een baan, je buiten de gebaande paden begeven en over verbinding. Ik kreeg tal van reacties en aanbiedingen. Ik werd een vinder in plaats van een zoeker.

Where attention goes energy flows! Dat geloof ik ook echt. Creatiekracht zit in jezelf. Je kan je eigen leven vormgeven op jouw eigen unieke manier. Daar zit de wereld ook op te wachten. Authenticiteit. Geen rol spelen, niet acteren. Gewoon volledig jezelf zijn. Wat je uitzendt komt weer terug. Ik las vanmorgen een stukje op LinkedIn. Een dame zei dat ze mocht acteren als de presentator/host. Ik dacht eerst dat het over een rol in de nieuwste Disneyfilm ging. Flikker op met je acteren en rollen (spelen). Behalve als je wel in een film speelt. Dan wel. Acteer er dan lekker op los. Zullen we met zijn allen eens afspreken om echt helemaal onszelf te zijn en daarmee anderen de gelegenheid geven om dat ook te doen?

Door mijn eigen kracht te gebruiken en daarin helemaal mezelf te zijn, heb ik een baan gekregen die de spijker op zijn kop slaat. Met ruimdenkende mensen die zich ook graag buiten de gebaande paden begeven. Met contact en verbinding. En ze maken nog fietsen ook. Het wordt gewaardeerd als je jezelf bent en geen rol speelt. Creativiteit zien ze graag. Eigen input en ideeën kom maar door. Alles waar ik om heb gevraagd in het door mij geschreven stuk, komt terug in deze baan. En daar ben ik iedereen die me geholpen heeft om me heen en mezelf dankbaar voor. Ik ben Customer Expert. En ik beloof je dat ik geen rol zal spelen.

1 comment

Sharon 11 oktober 2019 - 19:48

Nice Vin! Heel veel succes!!

Reply

Leave a Comment